söndag 29 september 2013

Artikel i HD 2013-09-28

"Nu ska bygden minsann synas"

Foto: Sven Sandström

Några frågor till Jenny Karlsson, en av drivkrafterna bakom höstmarknaden i Östra Tockarp lördagen den 19 oktober.

Vad är bakgrunden till att ni ordnar en marknad?
– Under diskussionerna om framtiden för Östra Tockarps skola sa politikerna: "Det är konstigt, ni hörs bara när skolan ska läggas ner." Och det ligger mycket i det faktiskt. När vi väl fick behålla skolan så hängde det kvar i mitt huvud och jag tänkte – det är inte okej.
Vad gjorde du då?
– Vi bildade en föräldragrupp inom Tockarportens intresseförening, fixade en ny hemsida och sånt. Skolan hade ifjol en höstmarknad och den var jättepopulär, så vi tänkte att vi ska göra den ännu större i år. Vi vill jobba med alla krafter som finns.
Vad kommer besökarna att bjudas på?
– Vi har bjudit in företagare och föreningar som håller till här uppe i bygden, eller har något med Östra Tockarp att göra, och är nu uppe i ett 30-tal. I gympasalen blir det loppis där folk kan köpa ett bord och sälja det de vill. Sen pysslar och donar skoleleverna en massa.
Vad ska ni göra med intäkterna?
– Pengarna går till att jobba med bygden och fixa det skolan behöver. Tanken är inte att tjäna de stora pengarna utan att visa vad som finns i området. Nu ska bygden minsann synas.
Vad har du själv för relation till Östra Tockarp?
– Jag är född här och vill mycket med bygden. Nu tänker vi vända på varje sten för att få området mer attraktivt. Östra Tockarp är en rätt stor del av Örkelljunga. Skolans upptagningsområde består av 17 byar, men det är det inte många som vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *